TUI:n lento

Lensin keskiviikkona 13.12  ensimmäistä kertaa TUIlla. Ystäväni ovat lentäneet sillä jo monesti ja ajattelin itsekin antaa Thomson Airwaysille mahdollisuuden. Jännitin pikku stressissä viimeiset viikot ennen lentoa, sillä halusin nähdä kuinka alas lennon hinta putoaa. Samalla kuitenkin oli riski, että koneessa ei ole tilaa enää. Tiistaina aamulla ostin vihdoin lentoliput. Hinnaksi tuli lento 425€ + matkalaukku 60€, eli yhteensä 485€. Eli ei todellakaan paha hinta, kun vertaa että kaksi vuotta sitten lensin Air Francella hintaan 1200€. Varausvaiheessa olisi ollut mahdollisuus ottaa lennolle ruoka, joka olisi kustantanut 27€. Kuitenkin se pitäisi tilata 3 päivää ennen lentoa ja tämähän ei tietenkään omalla kohdallani enää onnistunut. TUI:n sivuilla sanotaan että:

”Omien eväiden syöminen lentokoneessa ei ole yleisesti sallittua. Poikkeustapauksissa, esim. sylilapsen kanssa matkustettaessa tai vaikeissa allergiatapauksissa, on omien eväiden mukaan ottaminen mahdollista.”

Otin silti siis omat eväät ilmoittamatta kenellekään, vaikka ei sylilasta ollut eikä vaikeaa allergiaakaan. Kukaan ei kysellyt mitään ja oli siis ihan fine, että minulla oli omat eväät. Eli jos lentoruoka ei maita niin ei muuta kuin omat eväät mukaan vain.

Hinnan lisäksi haluisin ”kokea” TUI:n lennon, sillä olen kuullut ja lukenut niin paljon, kuinka paskaa palvelua koko homma on. Keskiviikkohan lähti käyntiin niin että TUI ilmoittaa koneen olevan 1 h myöhässä alkuperäisestä suunnitelmasta. Tämä ei todellakaan tullut yllätyksenä, sillä ymmärtääkseni on todella harvinaista, että TUI:n lennot olisivat ajoissa tai jotain sählinkiä ei olisi. Suosittelen tekemään lähtöselvityksen etukäteen netissä, sillä lentokentälle mennessäni pääsin käytännössä suoraan laukkujen bag drop-pisteelle ilman jonoa. Suurin osa matkustajista ei ollut tehnyt chek-iniä etukäteen ja jono oli aika melkoinen eli kannattaa tosiaan tehdä se etukäteen, jos se on mahdollista. Koneen piti lähteä n. klo 20.00 (alunperin 18.55), mutta pääsimme ilmaan vasta 21.00, joten oltiin 2 h myöhässä aikatulusta ja lopulta myös kohteesta.

TUI:n matkatavaroiden yhteiskilorajoitus on 20 kg. Eli käsimatkatavarat ja ruumaan menevät yhteensä. Voitte vain kuvitella millainen pakkausrumba minulla oli, kun ekalla kerralla vaaka näytti 28 kg ja matkassa oli kaikki ”tarpeellinen”. Olen kuitenkin matkassa 4 kk, joten tavaraa oli todellakin pakattavana. Pakkasin ainakin 5 kertaa, kunnes sain panoksi 23 kg ja sillä mentiin. Toki olisin halunnut maksaa etukäteen lisäkilot ja soitinkin TUI:n asiakaspalveluun, mutta ei ollut jostain syystä mahdollista kuitenkaan ostaa etukäteen lisäkiloja. Tästä pieni miinus TUI:lle.  Onneksi lentokenttävirkailijan ystävällisyyden takia pääsin koneeseen ilman lisämaksuja muutaman ylimääräisen kilon kanssa.

Kone lähtee vihdoin ilmaan ja itse lento oli todella rauhallinen ja turbulenssia todella vähän. Kone on kohtuu siisti ja lennolle saa peiton ja tyynyn mukavuutta jeesaamaan.  Kone oli täynnä ja suurin osa oli suomalaisia. Viereeni tuli onneksi mukava suomalainen pariskunta, sillä 11 h lentoaika on pitkä. Viihdejärjestelmä maksaa erikseen vielä 7€ ja sillä hinnalla saa sopivat kuulokkeet, sekä katsoa leffoja koko reissun. Olin positiivisesti yllättynyt, että lennolla oli uusia leffoja. Ja vaikka paljon paskaa lentoemännistä kuullutkin niin nämä naiset olivat oikeasti perusiloisia ja ihan ok:lta vaikuttivat. Yksi elämään kyllästynyt mutrusuu toki löytyi kalustosta tietenkin, mutta ei palvellut minua, niin en tiedä oliko minkä tason rouva 😀  Pisteitetä tulee toki siitä, että tarjosivat minulle ruuan, vaikka sitä en ollut edes tilannut. Menivät aluksi ohi, mutta koska ruokaa oli ylimääräisenä tarjosivat minullekin. Not bad. Mielestäni hyvää asiakaspalvelua 😊 Yksi suomea puhuva lentoemäntä löytyi myös matkasta.

Torstaiaamuna klo 10 aikoihin oltiin Mauritiuksella. Ennen saapumista kaikkia pyydetään täyttämään maahantulokortti ja terveyskysely. Korteissa kysytään perustietoja. Sellainen huomio, että ota lentokoneeseen mukaan itselle ylös paikka missä majoitut, niin saat sen kätevästi sitten merkattua maahantulokorttiin.

Lentokenttä on pieni ja näppärä. Ensin passintarkastus, missä annetaan maahantulokortti, eli vihreä lappu ja sitten passikontrollin jälkeen vähän matkan päässä on terveyskysely piste, johon palautetaan valkoinen lappu. Näiden jälkeen laukun haku ja kohti lämpöä ja aurinkoa ❤

Eli kokonaisuudessa ihan positiivinen kokemus ja koska hinta oli todella edullinen, niin kyllä voisin matkustaa TUI:lla uudestaan.

P.S. Kaupungeissa ja kylissä on paljon rahanvaihtopisteitä, joissa voi vaihtaa eurot rupioiksi hyvään hintaan. Älä vaihda Suomessa!

 

ja hei 10.1 lennot tänne 480€ tällä hetkellä! 😉

au revoir
Miltsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s