Sadetta paratiisissa ?

Viimeviikolla satoi ympäri saarta ja aurinko  vain hetkittäin pilkisteli. Yleensä tähän aikaan vuodesta saarelle tai sen läheisyyteen tulee sykloni ja tälläkin hetkellä sykloni AVA pyörii Madagaskarilla tuoden paljon sateita Mauritiukselle. Sykloni on voimakas matalapaine ja usein kestää noin 2-5 päivää, jos osuu kohdalle. Sadepäivät ovat harmillisia turisteille, jotka janoavat aurinkoa ja rusketusta, mutta sääolosuhteille ei vain voi mitään. Ystäväni olivat täällä 2014 syklonin aikaan ja heillä oli mahtava positiivinen asenne sykloniin, sanoivat että on oma kokemus nähdä sykloni ja mielenkiintoista kokea se, kun taas toisaalta olisivat voineet murjottaa asunnolla ja ajatella, että loma on pilalla. Kävimme silloin testailemassa rannalla syklonin aiheuttamia voimakkaita aaltoja. Teimme syklonista kokemuksen. Yleensä kuitenkin sateet ovat ohimeneviä pikku kuuroja, jotka virkistävät mukavasti, mutta sykloni tuo yleensä hieman pidemmäksi aikaa harmaita pilviä taivaalle. Sadepäiviä ei kuitenkaan kannata tuhlata makaamalla hotellilla, vaan tässä muutama vinkki mitä sadepäivänä voi saarella tehdä.

Sykloni vuodelta 2014, muutama muukin lähtenyt uimaan aaltoihin.

Keilaus ja Biljardia

Pohjoisessa, Grand Baiessa, Super U:n vieressä on keilauspaikka Lucky Strike, josta löytyy 8 rataa ja biljardipöytiä. Toinen paikka missä voi keilata ja pelata biljardia on Bagatellen ostoskeskuksen vieressä oleva Strike City Bagatelle. Keilauksessa maksetaan kierroksista, eikä Suomen tapaan keilausajasta. Rataa ei tarvitse varat etukäteen, sinne vaan suoraan paikalle. Molemmat ovat auki joka päivä 10-02.

Lucky Strikessä yksi kierros/sarja maksaa:
ma-pe klo. 10-18 Rs 120/hlö eli n. 2,85€ /hlö
ma-pe klo. 18-02 Rs 180/ hlö eli n. 4,27€/hlö
viikonloppuna ja pyhäpäivinä Rs 180/ hlö eli 4,27 /hlö

Muistakaa ottaa sukat mukaan, sillä luultavasti suurin osa liikkuu flip flopeilla ja sandaaleilla. Paikanpäältä  pystyy kuitenkin myös ostamaan sukat tarvittaessa (20 rup eli 0,5€).

Linkki Lucky Strikeen
http://leluckystrike.restaurant.mu

­Samasta paikkaa missä keilaus on, eli Super U:n rakennus löytyy myös ravintoloita, vaatekauppoja, Casino Ti Vegas, pelejä mm. ilmakiekko ja autosimulaattori, törmäilyautoja (näillä saa oikeasti törmäillä :D), eli paljon kaikkea tekemistä.

Tässä linkki Super U:n viihdepuolelle http://funworld.mu/

Kasvitieteellinen puutarha Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Garden

Monet nähtävyydet kuvien puolesta on kiva tietenkin käydä katsomassa aurinkoisella säällä, mutta esim. Kasvitieteellinen puutarha on sellainen, missä mielestäni voi käydä helpostikin sadekelillä. Isot puut suojaavat sateelta kävellessä aluetta läpi. Puutarhassa on paljon erilaisia ja erikokoisia puita ja kasveja. Yksi kuuluisimmista kasveista on isot jättilumpeenlehdet, joiden kuvia olet voinut nähdä mainoksissa ja postikorteissa. Puutarhassa voi käydä myös tutustumassa yrttipuutarhaan, sekä museoon ja samalla tutustua Mauritiuksen historiaan. Pihalta löytyy myös muutamia eläimiä, kuten jättikilpikonnia ja peuroja. Puutarha on helppokulkuista ja esim. lasten rattaat tai pyörätuoli on helppo ottaa mukaan.

Portilla usein odottaa oppaita, jotka tarjoavat maksullista kierrosta puutarhaan. Jos haluaa tietää enemmän puiden ja kasvien historiasta ja kuulla erilaisia nippelitietoja niistä, niin suosittelen ottamaan ja se on edullinen kuitenkin. Mutta puutarhassa pärjää myös hyvin ilman opasta, monien kasvien ja puiden edestä löytyy infokortti missä kerrotaan perustiedot niistä.

Sisäänpääsymaksut:
Alle 5 vuotiaat ilmaiseksi ja n. 5€ muut.
Kierros oppaan kanssa maksaa 40-50 rup per henkilö eli n. 1 €.

Lisäinfoa linkistä:
Kasvitieteellinen puutarha

Shoppailu

Sateella voi käydä vaikka shoppailemassa. Kolme suosituinta shoppailupaikkaa on Pohjoisessa La Croisette, Port Louisin eteläpuolella Bagatelle ja Idässä Cascavelle. Ostoskeskuksissa paikallinen väestö viettää vapaa-aikaansa ja ne ovat eräänlaisia kohtaamispaikkoja. Kauppoja on laidasta laitaan ja hinnat ovat aika samoissa lukemissa Suomen hintojen kanssa, ainakin merkkiliikkeissä. Kuitenkin erilaisia tarjouksia on paljon ja valikoimista löytyy vaatteita, mitä Suomesta ei saa. Suosittelen käymään. Ostoskeskuksista löytyy myös paljon ravintoloita ja La Croisetessa, sekä Bagatellessä löytyy myös elokuvateatterit. Leffoihin ei ole erillistä varausta ja paikat menevät siten, että ekana tullut valitsee ekana ja jne. Leffoissa kannattaa huomioida se, että vain klo 18.00 alkavat elokuvat ovat alkuperäisiä eli englannin kielisiä, mutta kaikki muut on dubattu ranskaksi.

Tässä linkit kauppakeskuksiin:

Bagatelle
http://www.mallofmauritius.com/

La Croisette
http://www.gblc.mu/

Cascavelle
http://www.cascavelleshoppingvillage.com/

 

p.s Eilen ja tänään aurinko paistoi eli kelit palautumassa normaaliksi 🙂

au revoir
Miltsi

2 Comments Lisää omasi

 1. Sanni sanoo:

  Hei,
  Löysin blogin sattumalta googletellessa tietoja Mauritiuksesta:) Mulla on mahdollisuus lähteä johonkin lämpimään matkalle nyt, mutta kavereista kukaan eikä poikaystävä pääse mukaan, joten oon yksin lähdössä reissuun. Onko Mauritius kohteena sun mielestä hyvä yksin matkailuun? Lähinnä mietin löytyykö reppureissaajia ja tutustuuko ihmisiin helposti vai onko enemmän isoja porukoita ja häämatkalaisia? Kiitos, jos vastaat ja aurinkoista päivää sinne!:)

  Tykkää

  1. Hei, vastasin sulle s-postiin 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s