Pereybere

Pereybere- rakkain paikka Mauritiuksella, siellä on koti ❤

Pereybere on pieni kylä, mutta vilkas ja elämää täynnä. Voisin sanoa, että se on turistialue, eli turisteja näkyy paljon. Varsinkin ranskalaisia eläkeläisiä, jotka viettävät täällä talvet. Heihin törmää yleensä rannalla, sillä siellä heitä on kasapäin jo aamusta alkaen. He myös harrastavat petanqueta paikallisten kanssa ja mielellään ottavat uusia pelaajia mukaan, jos haluat kokeilla. Ilmapiiri on mukava ja leppoisa. Paikallisia näkyy katukuvassa joko tarjoten erilaisia palveluita turisteille tai ihan vain viettämässä aikaa. Pereyberestä löytyy mielestäni kaikki tarvittava ja sijainniltaan se on loistava. Se on lähellä isompaa keskusta Grand Baiea, n. 5 minuutin matka ja pääkaupunkiinkin matka kestää noin puoli tuntia. Keräsin alle muutamia vinkkejä Pereyberestä. Kun löydät Winnerssin helpottuu suunnistus 😀

Ruokakaupat

Täältä löytyy ruokakauppa nimeltä Winner´s, jota voisi verrata esimerkiksi meidän K-supermarketeihin. Sieltä löytyy kaikki perustarvittava. Winner´s on auki ma-la klo 9-19 ja su 9-14. Samasta rakennuksesta löytyy myös raha-automaatti, kukkakauppa, jos vaikka puolisoa haluaa ilahduttaa 😉 sekä pieni kahvio, mistä saa leivoksia ja erilaisia jäätelöitä.

Hedelmät ovat ihanan tuoreita ja herkullisia täällä. Kannattaa miettiä ostaako hedelmät isosta ketjusta eli Winners vai tukeeko paikkalista katukauppiasta. Winnersiltä kun lähtee kävelemään keskustaan päin tulee nopeasti oikealla puolella hedelmäkauppias. Sitä pitää ”hassunhauska” nuorehko mies, jolta voi käydä  ostamaan hedelmiä ja vihanneksia. Hän kuorii ananaksen suoraan valmiiksi jos haluaa. Ananas on yksi mun suuri herkku täällä! Pääkadun toisessa päässä Grand Baieen päin löytyy myös toinen hedelmäkauppias. Tätä pitää mukava perhe ja heillä on ehkä hieman isompi valikoima ja hiukan halvemmat hinnat. Heiltä saa myös hyvää tavaraa ja suosittelen.

Apteekki

Pereyberestä löytyy muutamakin apteekki, Winnerssin lähellä molemmat.

Raha

Raha-automaatin löytää Winnerssin rakennuksesta sekä perheen pitämän hedelmäkojun vierestä eli ihan toisessa päädyssä pääkatua kuin Winners. Nostaessa menee pieni maksu, suuruus riippuu omasta pankista.

Keskivaiheilla pääkatua löytyy Money Exchange, josta voi sitten vaihtaa rahaa. Muista ottaa mukaan henkkarit tai passi. Suomen ajokorttikin käy, sitä olen itse käyttänyt monesti. Tänään kävin katsomassa ja kurssi oli  39,90rup.

Ravintolat ja rennot istuskelupaikat

Pereyberestä löytyy paljon erilaisia ravintoloita ja oikeastaan koko pääkatu on niitä täynnä. Kaikki kävelymatkan päässä rannasta.

Wang thai

Sijaitsee Winnersiltä tulessa rantaan päin vasemmalla, heti hedelmäkojua vastapäätä yläkerrassa.

Nam nam, mun ehdottomasti lempipaikkoja. Ruoka on hyvää ja herkullista thai-ruokaa. Green Curry on mun lemppari. Paikka on kivasti sisustettu ja tunnelma on mukava.

Indian Tarka

Jos intialainen ruoka maistuu tai haluaa kokeilla  eri makuja  Indian Tarka on ihan ok paikka Pereyberessä. Se sijaitsee Winnersiltä eteenpäin, poispäin rannasta vasemmalla puolella ja yläkerrassa.

Kiinalainen ravintola (on sillä oikea nimikin mutta minulle se on kiinalainen) 

Yksi suosikeistani on  kiinalainen ravintola, joka sijaitsee pääkadun puolivälissä. Ruoka on hyvää ja halpaa. Palvelu on nopeaa ja se on hyvä paikka vaikka lounaalle tai päivälliselle. Vuosittain käyn siellä, enkä kertaakaan ole pettynyt. Suosittelen ehdottomasti!

Grill & Chill

Sijaitsee myös pääkadun keskivaiheilla. Heillä on hauska idea grillata siinä ravintolan edessä suurin osa ruuista. Suosittelen testaamaan. Hieman kalliimpi ruoka, mutta hyvä tunnelma.

Sealovers

Ihana lounge-tyyppinen istuskelupaikka. Rento iltapaikka, missä voi viettää aikaa. Lattia on hiekkaa, mikä tekee paikasta extra-kivan. Auringon lasku on ihana katsoa sieltä, tai vaikka rannalta poiketa sinne istuskelemaan ja rentoutumaan. Sijaitsee Winnersin ja rannan välissä.  Omistajina mukava kiinalainen pariskunta.

Sealovers ulkoapäin ei mikään kaikkein houkuttelevin välttämättä
Mutta sisältä aivan upea ja ihana

No Stress

Iltaisin jos haluaa käydä tuulettumassa Pereyberessä, voi käydä katsomassa mikä meno  No Stressissä on. Se on pelkästään ns. baari. Rento ja mukava tunnelma ja tästä paikasta on sanottu, että kun kaikki muut paikat ovat kiinni iltaisin, niin No Stress on auki. Eli niin kuin nimi kertoo, no stress. Täällä voi halutessaan myös polttaa vesipiippua.

Pereyberen ranta

Ranta on pieni mutta ihana. Aamuisin on aika paljon eläkeläisturisteja, mutta kyllä sinne aina mahtuu. Huomioikaa että paikallisilla on vklp vapaata, eli esim. sunnuntai on päivä, jolloin rannalla on paljon porukkaa . Ranta on aluksi aika matala, eli sopii hyvin lapsille. Hiekka on todella siistiä ja puhdasta, sillä ranta siivotaan usein. Rannalla kiertää aina välillä erilaisia myyjiä, mutta hyvä puoli heissä on se, että he ymmärtävät, kun sanoo ei kiitos, eivätkä jää jankkamaan. Rannan tuntumassa voi myös vuokrata erilaisia välineitä tai ostaa aktiviteetteja. Esimerkiksi sup-lautaa, polkuvenettä tai vaikka lähteä donitsin kyytiin.

Rannan lähettyvillä on pari kebab-kojua, mistä suosittelen maistamaan kebabia esim. wrapissa. Hyvä snack rannalle.

Sukellus

Kurkkaa edellinen teksti, siellä asiaa sukelluksesta.

Retket

Suosittelen käyttämään Pereyberessä Malyra Toursin palveluita, kun haluat retkille. Esim. catamaran-risteilylle tai kierrolle ympäri saarta yms. Se sijaitsee pääkadun alkuvaiheilla Winnerssin päädystä katsoen. Itse olen käynyt heidän retkillään useasti jo monena vuonna ja olen aina ollut tyytyväinen. Hinnat ovat kilpailukykyiset ja palvelu on hyvää. Olisi huippua, jos mainitset että minä suosittelin 😊

Huomenna tänne saapuu taas koneellinen suomalaisia,
Tervetuloa ja huippu lomaa teille!

Au revoir
Miltsi

 

One Comment Lisää omasi

  1. Jyri Koskunen sanoo:

    Erittäin hyvä ja tarpeellinen kirjoitus meille Pereyberestä, johon on huomenna tarkoitus asettua pariksi viikoksi. Toivottavasti kone pääsee ajoissa nousemaan, sillä täällä on melkoinen pyry tänään.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s