Ystävieni matkakertomus 17-31.1.2016

Mun ystävät Turusta ja  Jyväskylästä eivät tunteneet toisiaan, mutta päättivät lähteä extempore mun luokse Mauritiukselle. Lento lähti päivän myöhässä  ja tytöt olivat Mauritiuksella 17-31.1.2016.

Tytöt kirjoitti pienen fiilistelyn matkastaan:

BONJOUR! PARHAAT IDEAT SYNTYVÄT ÄKKIÄ, VITSISTÄ!

”Tuumasta toimeen ja Mauritiukselle” kyllä vain me kaksi toisilleen melkein tuntematonta lyöttäydyimme yhteen ja lähdimme merten taakse pakkasia pakoon. Onhan siinä lento 11,5h aikaa oppia tietämään toisesta muutakin kuin se, että on sama harrastus ja yhteinen ystävä pallon toisella laidalla ja kaks viikkoa samassa kämpässä asumista.

Suora lento Finnmatkojen kautta Thomson airwaysillä Helsingistä- Mauritiukselle helpotti kovasti asiaa, sen kun vaan istui koneessa. Lähtemäänhän ei päästy ilman ongelmia, kone lähti siis 13h myöhässä. Mutta oli se sen arvoista ehdottomasti kun perille päästiin. Milena haki meidät kentältä yöllä, ja teki läpsystä vaihdon parin muun suomi turistin lähtiessä jotka olivat palaamassa takaisin suomeen.

Reissun helppoushan ja hienous oli siinä, että meillä oli paikallinen opas/ kuski koko ajan reissussa, joka tunsi tavat ja kielen. Aina iso plussa! Löydettiin siis parhaat mestat ottaa arskaa (Ile Plat, ”pitkä ranta” (eli Ile aux Cerf), ruokailla (CocoLoco, Deponairs, Grill&Chill, Lotus, Nandos), shoppailla (Port louisin basaarit, La croisette, Bagatelli), katsella yöelämää (Banana club, Sealovers, No stress). Sealovers ravintola järjestää Sega (paikallinen tanssi) esityksiä, jos katsojia saadaan tarpeeksi ennakko ilmoittautumisiin. Sega illassa pääsee myös turistit opettelemaan tanssimista Sega tyttöjen opastuksella. Yksi reissun kohokohdista oli päästä syömään paikallista ruokaa Milenan mummolaan, todella herkullista! Samousat ja Briani, kyllä mummo tietää mitä tekee! 😀 Mauritiuslaiset vaikuttavat hyvin vieraanvaraisille ja ystävällisille ihmisille.

Teho kolmikko

Reissun aikanahan sattui somasti, että saimme nautti syklonin ihanuudesta ja kovasta vesisateesta. Vettä tuli aivan käsittämättömän paljon pienessä ajassa ja kadut tulvivat vettä. Kauppaan lähtiessä vettä oli puoleen pohkeeseen asti! Hyvin jännittävää oli flipflopeilla kävellä läpi lammikoiden kun ei ollut kuivaa maata näkyvissä. Aurinkovarjo toimii kauhean kivasti sateenvarjona, vaikka ei siitä suurta apua ollut, kun olit joka tapauksessa totaalisen läpimärkä, kun pääsit takaisin kämpille. Sykloni meni nopeasti ohi ja syklonin sää vaikutus Mauritiuksen säähän ei kuitenkaan vaikuttanut suuresti, sillä se se oli n.900km päässä meistä.

Kävimme päivä retkellä Casela adventure parkissa, voimme suositella sitä jos haluat nähdä eläimiä ja mennä safarille.

Lähdössä safarille

Sen lisäksi kävimme laskemassa 400m valjailla pitkin vaijereita jotka ylittivät rotkoja kukkuloiden välillä. Opaspojat napsivat kuvia vaijeriliukujen aikana ja pitävät huolen vierailijoiden viihtyvyydestä. Kuvat voi ostaa ennen kotiin lähtöä, muistakaa siis hymyillä joka välissä! 😉 

Zipline Casela

Caselasta palatessamme pysähdyimme Flic- en- Flacille ihailemaan auringon laskua. Rannan tuntumassa oli vertaansavailla oleva Kiinalainen Ah Youn ravintola. Aivan huikean hyvää ruokaa edulliseen hintaan!

Toisen päivän retki oli Ile Platille, jonne mentiin katamaraanin kyydissä, meno yhteen suuntaan kesti n.1.5h ja saarella saimme olla 4 h.  Ile Plat on rauhallisempi saari kävijämääriltään, kuin muut sen lähellä olevat saaret, ei siis ole itsestään selvää että reissun järjestävät sinne kuskaavat, ellet neuvottele sitä valmiiksi ennen reissun ostamista. Hyvinhän siellä palaa/ruskettuu ihan miten sen nyt ottaa! Ehdoton suositus Sk 50, lähes kaikissa tilanteissa. 😀

Flat saaren ihana ranta

Rannoilla rantapojat mielellään tulevat juttelemaan ja houkuttelemaan turisteja vesi aktiviteetteihin. Tarjolla on vedettäviä vesileluja, banaania, vetorenkaita, lauttoja, vetovarjoja, vesijettejä, polkuveneitä. Hinnoissahan on tinkimä varaa ja kannattaa vertailla eri rantojen hintoja.

Reissun aikana paikalliset ruokakaupat (Super U ja Winners) tulivat hyvin tutuksi, mutta parhaan välipalan rantapäivän päälle kotiin mennessä sai tien varrella olevasta kojusta, kun osti pienen ja mehukkaan ananaksen, jonka myyjä poika kuori ja koristeli, kannatta ehdottomasti kokeilla!

Mauritius oli kokonaisuudessaan mahtava kokemus, jonne varmasti palaamme uudestaan. Paljon jäi vielä nähtävää ja koettavaa jatkoakin ajatellen.”

-Mari & Käntty

3 Comments Lisää omasi

 1. Susa sanoo:

  Heippa Milena,

  oltiin Mauritiuksella 2016-2017 vuoden vaihteessa 2 viikoa ja ihastuttiin saareen. Nyt olisi suunnitteilla uusi reissu 2018-2019 vaihteeseen. Viimeksi olimme Balaclavassa hotelli Ravenalassa, mutta nyt tekisi mieli testata itäpuolella Belle Maressa sijaitsevaa Long Beachia. Vähän mietityttää mitä kovemmalla tuulella ja merenkäynnillä tarkoitetaan… Onnistuuko vesihiihto ym. aktiviteetit siellä samoin kuin länsipuolella vai jääkö välistä? Netistä luin kommentin, jossa sanottiin, että jättivät ko. huvit viikon jälkimmäiselle puoliskolle, jonka viettivät länsipuolella. Meillä mukana kaksi teiniä, jotka eivät viime lomalla muuta tehneetkään, siksi kyselen 😉 Itse olisin ollut ehkä kiinnostunein Le Mornen suunnasta, mutta mies on ihan liekeissä Belle Maresta ja varsinkin noista golfmahdollisuuksista 😉 Osaatko verrata näitä kahta paikkaa (tai jotain vielä sopivampaa)? Valkoisesta rannasta ja turkoosista vedestä haaveillaan (sellaisesta kuin Ile Auxissa). Balaclavassa ei ihan sitä fiilistä tavoitettu vaikka ihanaa olikin, joten mihin päin saarta kannattaisi seuraavaksi majoittua? Ihan jokainen vinkki otetaan ilolla vastaan, joten kiitos jo etukäteen jos ehdit vastailla.

  Tykkää

  1. Hei, Le Morne on todella kaunis ja siellä on ihanat rannat. Belle mare on myös kaunis. Oikeastaan kumpaan vain menette niin varmasti olette tyytyväisiä 🙂 Le mornessa on enemmän mahdollisuuksia aktiviteetteihin, mutta en sanoisi että itäpuolen ”kovat tuulet” ja merenkäynti vaikuttaisi niin kovasti ettei pystyisi esim. vesiaktiviteetteja tekemään. Rannat itäpuolella ei ole niin ”postikortti kuvien” tyyppisiä kuin muualla saarella, sillä enemmän kivikkoa ja tosiaan siellä tuulee hieman muuta saarta kovemmin, joten rantaan ajautuu merestä enemmän tavaraa (simpukoita, levää yms. ). Itse harvemmin käyn itäpuolella, joten idän tietämys on valitettavasti vähäisempää, mutta monet ystävistäni ovat siellä hyvin viihtyneet ja kehuneet. Pohjoinen (grand baie ja pereybere) ja länsi (flick en flack) ovat ehdottomat omat suosikit. Kuitenkin oletteko ajatelleet että toinen viikko etelässä ja toinen idässä niin näkisi molemmat 🙂 Valkoiset hiekkarannat ja turkoosi vesi juuri mitä ile auxissa niin löytyy vain mauritiuksen pikkusaarilta esim. ile flat, ilot gabriel. 🙂

   Tykkää

 2. Susa sanoo:

  Voi kiitos tosi paljon vastauksesta! 😊 Tämä selvensi asioita huomattavasti. Mietinnässä on tosiaan sekin vaihtoehto, että vaihdettaisiin paikkaa puolessa välissä lomaa, mutta katsotaan miten käy. Nyt pitäisi vain osata tehdä päätös… 😉

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s